Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bunde

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Bunde heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je praktische informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Bunde.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid BundeZo werkt een waterontharderKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bunde

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en/of eindeloos schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters nemen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de gemeente Meerssen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Bunde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bunde?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bunde. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bunde ontvangt een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Bunde

De waterhardheid van het drinkwater in Bunde is 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bunde-6241

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Puricom Stratos HE15
 • Atlantis AT210
 • 038waterontharder Compact 14
 • Erie Maxima Eco11
 • Boshuis Combilux plus 400

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Bunde verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bunde.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €1950 incl. installatie. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Bunde.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en kosteloos specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €100
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Waterontharder (elektrisch)Circa €1000
Zout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €110 op jaarbasis
PlaatsingskostenRond de €250
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Bunde?
De waterhardheid in Bunde is doorgaans 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bunde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie