Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Moorveld

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Moorveld resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten vind je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Moorveld.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €320 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MoorveldWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6237
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Moorveld

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters installeren een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Meerssen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Moorveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Moorveld?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Moorveld. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Moorveld heeft een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Moorveld

De waterhardheid van het water in Moorveld is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-moorveld-6237

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star 40UD
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Halutec Domus DPS 500
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Watertotaal Euro Twin 60

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Moorveld voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Moorveld.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €710 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1550 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Moorveld.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1210
Regeneratiezout€50 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €125 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €240
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Moorveld?
De waterhardheid in Moorveld is plus minus 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Moorveld.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie