Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ulestraten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, vies water of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ulestraten heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Ulestraten.
 • Dit kan leiden tot onder andere eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid UlestratenTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ulestraten

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Meerssen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ulestraten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ulestraten?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Ulestraten. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ulestraten ontvangt een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Ulestraten

De waterhardheid van het leidingwater in Ulestraten bedraagt ongeveer 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ulestraten-6235

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 22UD
 • Amysoft C-100
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Remon Waterontharders Kama
 • Kinetico Kube 6

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ulestraten minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ulestraten.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1125 en €1950 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Ulestraten.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en gratis modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderRond de €660
Elektrische waterontharderV.a €1110
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €105 (jaarbasis)
MontagekostenRond de €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ulestraten?
De waterhardheid in Ulestraten schatten we op 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld door de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ulestraten.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie