Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Geulle

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Geulle resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Geulle.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per jaar.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GeulleZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Geulle

Heb je last van slecht functionerende apparaten en/of glascorrosie? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Meerssen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Geulle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Geulle?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Geulle. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Geulle ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Geulle

De waterhardheid van het drinkwater in Geulle is 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-geulle-6243

Interessante installaties

 • Puricom Stratos UFW15
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • North Star 40UD
 • Detandt-Simon Primo 25

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Geulle verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Geulle.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €840, excl. installatie. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €1825 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Geulle.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig snel modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €155
Mechanische waterontharderVanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €90 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €240
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Geulle?
De hardheid van het kraanwater in Geulle is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een zachte huid en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geulle.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie