Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Westmalle

Heb je in huis last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,88 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Westmalle heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je handige informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12,88 dH in Westmalle.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalk op de lak van de auto en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WestmalleHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode2390
Gem. Gasverbruik M31.505 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4950 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Westmalle

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of extra zeep en shampoo nodig? Veel mensen bestellen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Malle zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Westmalle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Westmalle?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Westmalle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westmalle heeft een geschatte waterhardheid van 12,88. Dat betekent Hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Westmalle

De waterhardheid van het leidingwater in Westmalle is om en nabij de 12,88 dH. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-westmalle-2390

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Westmalle voer je de dH waarde terug van 12,88 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westmalle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €670 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1650 en €2225 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Westmalle.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen snel monteurs, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Mechanische waterontharderBegint bij €760
Elektronische waterontharderCirca €1090
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €130 (jaarbasis)
MontageVanaf €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Westmalle?
De hardheid van het water in Westmalle is om en nabij de 12,88 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen komt uit op ongeveer 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Westmalle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie