Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostmalle

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,88 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Oostmalle zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 12,88 dH in Oostmalle.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: Waterverzachter kooptipsPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid OostmalleZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieAntwerpen
GemeenteMalle
Postcode2390
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4900 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oostmalle

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat huishoudens lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In de gemeente Malle kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Oostmalle heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oostmalle?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Oostmalle. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Oostmalle heeft een waterhardheid van 12,88. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oostmalle

De waterhardheid van het drinkwater in Oostmalle is om en nabij de 12,88 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-oostmalle-2390

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostmalle minimaliseer je de dH waarde van 12,88 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oostmalle.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €60 voor magnetische ontharders tot een slordige €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €660 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1125 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Oostmalle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en vandaag nog vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Mechanische waterontharderC.a. €790
Elektronische waterontharderV.a €1110
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudBegint bij €140 (jaarbasis)
PlaatsingskostenC.a. €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Oostmalle?
De waterhardheid in Oostmalle komt uit op ong. 12,88 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oostmalle.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie