Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Maldegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 17,92 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Maldegem resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je praktische informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 17,92 dH in Maldegem.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MaldegemTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode9990
Gem. Gasverbruik M33.385 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4300 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Maldegem

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening en kalkstrepen op glas en lak? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Maldegem werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Maldegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Maldegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Maldegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Maldegem heeft een gemeten waterhardheid van 17,92. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Maldegem

De waterhardheid van het water in Maldegem bedraagt ongeveer 17,92 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-maldegem-9990

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Electric GXOF27KE
 • Watts OneFlow
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Kinetico Sumo 2

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Maldegem verlaag je de dH waarde van 17,92 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €940.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Maldegem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters starten vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de actuele kosten van een waterverzachter in Maldegem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos snel vakmannen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Mechanische waterontharderBegint bij €800
Elektronische waterontharderV.a €940
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €85 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Maldegem?
De hardheid van het leidingwater in Maldegem is circa 17,92 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Maldegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie