Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Middelburg

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 17,92 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Middelburg zorgt voor kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website bekijk je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 17,92 dH in Middelburg.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere glascorrosie en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €295 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid MiddelburgHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode9992
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Middelburg

Wil jij ook af van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of strepen op de ramen? Veel Belgen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Maldegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Middelburg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Middelburg?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Middelburg. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Middelburg zit met een waterhardheid van 17,92. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, zachter wasgoed en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Middelburg

De waterhardheid van het leidingwater in Middelburg bedraagt circa 17,92 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-middelburg-9992

Interessante installaties

 • Remon Waterontharders Kama
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWT AQA Perla Duo
 • Watts OneFlow

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Middelburg verklein je de dH waarde van 17,92 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Middelburg.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1950 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €740, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2150 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Middelburg.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en direct installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1050
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €150 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €200
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Middelburg?
De hardheid van het kraanwater in Middelburg is gemiddeld 17,92 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lagere energierekening en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld middels natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Middelburg.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie