Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Adegem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 17,92 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Adegem leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 17,92 dH in Adegem.
 • Dit kan leiden tot situaties als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid AdegemWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode9991
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid17,92 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Adegem

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep woningeigenaren plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Maldegem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Adegem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Adegem?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Adegem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Adegem heeft een gemeten waterhardheid van 17,92. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Adegem

De waterhardheid van het water in Adegem is 17,92 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 17,92 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 51,04 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-adegem-9991

Vaak geplaatste ontharders

 • Remon Waterontharders Angara
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Slimline Eco11
 • BWT AQA life
 • Electric GXOF27KE

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Adegem verklein je de dH waarde van 17,92 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Adegem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €810, excl. installatie. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1325 en €1925 inclusief inregelen. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Adegem.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1070
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €95 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €225
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Adegem?
De hardheid van het water in Adegem is ongeveer 17,92 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is grofweg 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Adegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie