Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opoeteren

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,32 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Opoeteren maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten vind je praktische info aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Opoeteren.
 • Dit kan leiden tot issues zoals huidirritaties en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, smaakvol water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid OpoeterenWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteMaaseik
Postcode3680
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Opoeteren

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Maaseik werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Opoeteren hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Opoeteren?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Opoeteren. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Opoeteren ontvangt een waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Opoeteren

De waterhardheid van het drinkwater in Opoeteren is ongeveer 12,32 dH. Dit betekent dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opoeteren-3680

Bekende modellen en merken

 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • North Star 22UD
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater ESM18 CE+

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Opoeteren voer je de dH waarde terug van 12,32 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Opoeteren.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1400 en €1725 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Opoeteren.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen snel specialisten, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektrische waterontharderCirca €1140
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudVanaf €110 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €250
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Opoeteren?
De hardheid van het kraanwater in Opoeteren is circa 12,32 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Opoeteren.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie