Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neeroeteren

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12,32 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Neeroeteren heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je praktische informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 12,32 dH in Neeroeteren.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €220 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NeeroeterenZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaaseik
Postcode3680
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Neeroeteren

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Maaseik vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Neeroeteren was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neeroeteren?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Neeroeteren. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Neeroeteren kent een waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere verwarming, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Neeroeteren

De waterhardheid van het water in Neeroeteren bedraagt circa 12,32 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-neeroeteren-3680

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Ecowater ESM15 CE+

Zo werkt een waterontkalker

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Neeroeteren minimaliseer je de dH waarde van 12,32 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Neeroeteren.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €2275 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2150 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Neeroeteren.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel monteurs, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €100
Mechanische waterontharderRond de €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1140
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €120 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Neeroeteren?
De waterhardheid in Neeroeteren is plus minus 12,32 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Neeroeteren.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie