Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hever

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,04 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Hever leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je waardevolle info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,04 dH in Hever.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per 12 maanden.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HeverFunctioneringKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoortmeerbeek
Postcode3191
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,04 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hever

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat mensen installeren een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Boortmeerbeek opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Hever heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hever?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hever. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hever heeft een gemeten waterhardheid van 19,04. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hever

De waterhardheid van het water in Hever bedraagt circa 19,04 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,04 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 54,23 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-hever-3191

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • North Star 9UD

Hoe werkt een waterontkalker precies?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hever minimaliseer je de dH waarde van 19,04 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een laag tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hever.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2075 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €800 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2000 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Hever.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €110 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €250
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Hever?
De hardheid in Hever is grofweg 19,04 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hever.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie