Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Spijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Spijk resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Spijk.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid SpijkTechnische uitleg werkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9909
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Spijk

Wil jij ook af van irritaties aan de huid en/of onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Delfzijl opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Spijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Waterontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Spijk?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Spijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Spijk zit met een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Spijk

De waterhardheid van het water in Spijk is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-spijk-9909

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Bayard Tenera 22
 • Hattem BLU B65
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • North Star 14ED

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Spijk reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Spijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot meer dan €1500 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders zijn zo’n €750 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €1700 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterontharder in Spijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €910
Zouttabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €115 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Spijk?
De hardheid van het kraanwater in Spijk bedraagt 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Spijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie