Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Godlinze

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Godlinze leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Godlinze.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid GodlinzeTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Godlinze

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen of veel schoonmaakproducten nodig? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Delfzijl zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Godlinze hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Godlinze?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Godlinze. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Godlinze zit met een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Godlinze

De waterhardheid van het drinkwater in Godlinze is ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-godlinze-9908

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 18
 • AEG 26 L
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Century CWS 100V/UF
 • Grunbeck softliQ:SC18

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Godlinze voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Godlinze.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Je hebt ze vanaf €85 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders beginnen bij €680, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1275 en €1700 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Godlinze.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderVanaf €710
Elektronische waterontharderC.a. €1090
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €110 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Godlinze?
De hardheid van het leidingwater in Godlinze ligt rond de 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Godlinze.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie