Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bierum

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Bierum resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Bierum.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €340 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BierumTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9906
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Bierum

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en koffie of thee dat bitter smaakt? Meer en meer Hollanders en Belgen nemen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Delfzijl werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Bierum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bierum?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bierum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel lagere stookkosten en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bierum heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Bierum

De waterhardheid van het drinkwater in Bierum bedraagt circa 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bierum-9906

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Bayard Minima
 • North Star 25ED
 • Remon Waterontharders Kupa
 • BWT AQA smart C
 • North Star 9UD

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bierum verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bierum.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €750, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1400 en €1700 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Bierum.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze online offerteservice en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en vandaag nog modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Elektronische waterontharderVanaf €1090
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudC.a. €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €225
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Bierum?
De waterhardheid in Bierum is ongeveer 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bierum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie