Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Losdorp

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Losdorp heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal bekijk je belangrijke info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Losdorp.
 • Hierdoor ontstaan onder andere water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €215 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid LosdorpZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Losdorp

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening of kalkstrepen op glas en lak? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Delfzijl kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Losdorp heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Losdorp?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Losdorp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Losdorp kent een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Losdorp

De waterhardheid van het water in Losdorp is om en nabij de 12.50 dH. Dit betekent dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-losdorp-9907

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Bayard Tenera 14
 • Kinetico Mini KB
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • BWT Rondomat 50M
 • North Star 17UD

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Losdorp verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Losdorp.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €690, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €1925 inclusief inregelen. In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Losdorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektronische waterontharderBegint bij €1090
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €80 per beurt
PlaatsingCirca €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Losdorp?
De hardheid van het kraanwater in Losdorp ligt op 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Losdorp.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie