Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Holwierde

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Holwierde resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier vind je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Holwierde.
 • Dit is de oorsprong van onder andere glascorrosie en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €270 per jaar.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HolwierdeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9905
Gem. Gasverbruik M31560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25500 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Holwierde

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en/of water met een vreemde smaak? Een toenemende groep huishoudens bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding die langer mooi blijft en besparen op de energiekosten. In de gemeente Delfzijl zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Holwierde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Holwierde?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Holwierde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Holwierde ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Holwierde

De waterhardheid van het leidingwater in Holwierde is 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-holwierde-9905

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Bayard Ecosoft 15
 • Puricom Stratos HE25
 • Waterluxe Duo 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Ecowater Galaxy VDR25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Holwierde verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Holwierde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €2150 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €800 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1350 en €1700 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Holwierde.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis experts, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Mechanische waterontharderRond de €660
Elektrische waterontharderC.a. €1060
Onthardingstabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €80 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €240
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Holwierde?
De hardheid in Holwierde ligt rond de 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Holwierde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie