Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eksaarde

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12,32 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Eksaarde resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je uitgebreide info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,32 dH in Eksaarde.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid EksaardeWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLokeren
Postcode9160
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Eksaarde

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat Vlamingen bestellen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Lokeren zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Eksaarde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eksaarde?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Eksaarde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een zachte huid en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eksaarde heeft een gemeten waterhardheid van 12,32. Samengevat: Hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Eksaarde

De waterhardheid van het water in Eksaarde bedraagt circa 12,32 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eksaarde-9160

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • BWC Omega Jubileum 400
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Eksaarde verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €910.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Eksaarde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €135 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €810, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1275 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Eksaarde.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en kosteloos modellen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €145
Mechanische waterontharderRond de €750
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Onthardingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €145 op jaarbasis
InstallatiekostenV.a €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Eksaarde?
De hardheid in Eksaarde is circa 12,32 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eksaarde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie