Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Daknam

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,32 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Daknam resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12,32 dH in Daknam.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals huidirritaties en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid DaknamTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLokeren
Postcode9160
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid12,32 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Daknam

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal Belgen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Lokeren werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Daknam heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Daknam?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Daknam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Daknam heeft een geschatte waterhardheid van 12,32. Dit staat voor Hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. kalkvrije leidingen, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Daknam

De waterhardheid van het drinkwater in Daknam is om en nabij de 12,32 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12,32 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-daknam-9160

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Erie IQsoft Eco12

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Daknam verlaag je de dH waarde van 12,32 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Daknam.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €780, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €1725 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Daknam.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis experts, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Waterontharder (mechanisch)Rond de €780
Elektrische waterontharderRond de €980
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €95 per jaar
InstallatieC.a. €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Daknam?
De waterhardheid in Daknam is gemiddeld 12,32 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Daknam.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie