Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wambeek

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Wambeek zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 20,72 dH in Wambeek.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WambeekTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTernat
Postcode1741
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wambeek

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Veel Belgen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Ternat opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Wambeek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wambeek?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Wambeek. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Wambeek kent een waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Wambeek

De waterhardheid van het drinkwater in Wambeek is om en nabij de 20,72 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wambeek-1741

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD
 • Halutec Domus DPS 500

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wambeek minimaliseer je de dH waarde van 20,72 naar een acceptabele 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Wambeek.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €90 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten bij €770, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €1975 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Wambeek.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Mechanische waterontharderRond de €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €920
Zouttabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €120 op jaarbasis
MontageBegint bij €240
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Wambeek?
De hardheid van het leidingwater in Wambeek ligt op 20,72 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wambeek.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie