Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Katherina-Lombeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 20,72 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Sint-Katherina-Lombeek heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info over de waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 20,72 dH in Sint-Katherina-Lombeek.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €255 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Katherina-LombeekWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTernat
Postcode1742
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid20,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sint-Katherina-Lombeek

Wil je definitief afrekenen met dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Ternat opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Katherina-Lombeek heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sint-Katherina-Lombeek?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Sint-Katherina-Lombeek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Katherina-Lombeek zit met een waterhardheid van 20,72. Concreet: Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Katherina-Lombeek

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Katherina-Lombeek is om en nabij de 20,72 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 59,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-katherina-lombeek-1742

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD
 • Halutec Domus DPS 600

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. North Star) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Katherina-Lombeek verlaag je de dH waarde van 20,72 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Katherina-Lombeek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders starten bij €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1450 en €1800 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Katherina-Lombeek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct specialisten, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €135
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1020
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenV.a €95 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Sint-Katherina-Lombeek?
De hardheid in Sint-Katherina-Lombeek is ongeveer 20,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant ligt rond de 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Katherina-Lombeek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie