Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warten

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Warten heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je handige info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Warten.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WartenWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9003
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Warten

Zit jij thuis ook met irritaties aan de huid en kalkstrepen op ramen? Een groeiend aantal huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Leeuwarden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Warten hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Warten?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Warten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Warten zit met een waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Warten

De waterhardheid van het drinkwater in Warten ligt op ong. 5.90 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-warten-9003

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Erie Maxima Eco15
 • Kinetico Kube 15
 • Remon Waterontharders Neva

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Warten reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Warten.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties zijn zo’n €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1150 en €1725 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Warten.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos supersnel specialisten, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €680
Elektronische waterontharderCirca €1130
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudRond de €80 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €150
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Warten?
De hardheid van het water in Warten is om en nabij de 5.90 dH. De meting in de provincie Friesland is ongeveer 6.72 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Warten.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie