Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grou

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Grou maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je uitgebreide informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 5.90 dH in Grou.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als geïrriteerde huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid GrouWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9001
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Grou

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel huizenbezitters kiezen een professionele waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Leeuwarden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Grou hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Grou?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Grou. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Grou heeft een waterhardheid van 5.90. Dat betekent zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Grou

De waterhardheid van het leidingwater in Grou is om en nabij de 5.90 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-grou-9001

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Erie Softline Eco30

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Grou verklein je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Grou.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot een slordige €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterverzachters zijn zo’n €720 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Grou.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €115
Mechanische waterontharderVanaf €690
Elektronische waterontharderCirca €910
Zout€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €115 per 12 maanden
MontagekostenCirca €270
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Grou?
De waterhardheid in Grou komt uit op ong. 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is circa 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld via pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grou.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie