Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warstiens

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Warstiens zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Warstiens.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WarstiensHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9004
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Warstiens

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In de gemeente Leeuwarden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Warstiens gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Warstiens?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Warstiens. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Warstiens zit met een waterhardheid van 5.90. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Warstiens

De waterhardheid van het water in Warstiens bedraagt circa 5.90 dH. Men zegt dan ook wel dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-warstiens-9004

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • 038waterontharder Compact 10
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Warstiens reduceert je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Warstiens.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het model, het type ontharder en het aantal liter. Buiten deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €810, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1400 en €1900 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Warstiens.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en direct merken, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €900
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €120 op jaarbasis
InstallatieCirca €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Warstiens?
De hardheid van het water in Warstiens is doorgaans 5.90 dH. Dit cijfer in de provincie Friesland bedraagt 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Warstiens.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie