Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reduzum

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.90 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Reduzum leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Reduzum.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als droog haar na het douchen en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid ReduzumWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9008
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Reduzum

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachter wasgoed en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Leeuwarden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Reduzum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Reduzum?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Reduzum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Reduzum heeft een waterhardheid van 5.90. Definitie: zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Reduzum

De waterhardheid van het water in Reduzum bedraagt ongeveer 5.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-reduzum-9008

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Reduzum voer je de dH waarde terug van 5.90 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Reduzum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €90 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterverzachters starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1975 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Reduzum.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Mechanische waterontharderVanaf €730
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €85 per 12 maanden
InstallatiekostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Reduzum?
De hardheid van het kraanwater in Reduzum schatten we op 5.90 dH. De tabelwaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Reduzum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie