Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eagum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Eagum maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.90 dH in Eagum.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals een droge huid en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid EagumWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9006
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eagum

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en extra zeep en shampoo nodig? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Leeuwarden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Eagum was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Eagum?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eagum. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eagum zit met een waterhardheid van 5.90. Dit houdt in zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Eagum

De waterhardheid van het water in Eagum bedraagt circa 5.90 Duitse graden. Dit betekent dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-eagum-9006

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eagum reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eagum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders lopen op vanaf €780, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1500 en €2225 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Eagum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Elektronische waterontharderV.a €960
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €125 p/jaar
MontageVanaf €210
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Eagum?
De hardheid van het water in Eagum is om en nabij de 5.90 dH. De meting in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eagum.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie