Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Miedum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.90 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Miedum heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 5.90 dH in Miedum.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MiedumWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9082
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Miedum

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en water met een vreemde smaak? Flink wat Nederlanders nemen een goede waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Leeuwarden zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Miedum hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Miedum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Miedum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Miedum zit met een waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Miedum

De waterhardheid van het leidingwater in Miedum bedraagt circa 5.90 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-miedum-9082

Veel gekozen merken

 • Bayard Tenera 14
 • Remon Waterontharders Sava
 • Amysoft C-300
 • Amysoft E-200
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Miedum minimaliseer je de dH waarde van 5.90 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Miedum.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €100 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2275 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €680 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1125 en €2050 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Miedum.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderVanaf €780
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1130
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudV.a €125 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Miedum?
De waterhardheid in Miedum is grofweg 5.90 dH. De meting in de provincie Friesland is grofweg 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Miedum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie