Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jellum

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.90 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Jellum resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.90 dH in Jellum.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid JellumHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9026
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Jellum

Heb je in huis last van verstopte leidingen en/of onnodig veel schoonmaken? Veel mensen nemen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Leeuwarden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Jellum heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Jellum?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Jellum. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Jellum ontvangt een waterhardheid van 5.90. Dit staat voor zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Jellum

De waterhardheid van het water in Jellum is om en nabij de 5.90 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-jellum-9026

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • AEG 18 L
 • Culligan Medallist 910
 • Euro Combi compact 14
 • Puricom Stratos HE25
 • Erie Maxima Eco11

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Jellum verklein je de dH waarde van 5.90 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €900.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Jellum.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €160 voor magnetische ontharders tot wel €1875 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen bij €680 (zonder installatiewerk). Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2150 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Jellum.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €870
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Zouttabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractC.a. €80 per jaar
PlaatsingskostenV.a €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Jellum?
De hardheid van het water in Jellum bedraagt 5.90 dH. De meting in de provincie Friesland komt uit op ongeveer 6.72 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Jellum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie