Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bears

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.90 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Bears resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je belangrijke info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 5.90 dH in Bears.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BearsHoe gaat het in z’n werk?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9025
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22300 kWh
Gem. Waterhardheid5.90 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bears

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en veel schoonmaakwerk? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en een lager energieverbruik. In de gemeente Leeuwarden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bears hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bears?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Bears. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bears heeft een geschatte waterhardheid van 5.90. Samengevat: zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Bears

De waterhardheid van het drinkwater in Bears bedraagt circa 5.90 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.90 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-bears-9025

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • 038waterontharder Separaat 20
 • Mooiwater Mini
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Hydrotense Seduction 16
 • Bayard Minima

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bears reduceer je de dH waarde van 5.90 naar een Dh onder de 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bears.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €2075 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers starten vanaf €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1550 en €1975 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Bears.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze handige offerte-service en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel monteurs, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €110
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €990
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €115 per jaar
InstallatiekostenRond de €260
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Bears?
De hardheid van het kraanwater in Bears is om en nabij de 5.90 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland is gemiddeld 6.72 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bears.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie