Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Easterwierrum

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Easterwierrum maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je praktische info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.30 dH in Easterwierrum.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €245 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid EasterwierrumTechnische detailsGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9021
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Easterwierrum

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en/of veel schoonmaakproducten nodig? Veel huishoudens nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Súdwest-Fryslân zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Easterwierrum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Easterwierrum?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Easterwierrum. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en je hebt minder wasmiddelen nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Easterwierrum zit met een waterhardheid van 6.30. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Easterwierrum

De waterhardheid van het water in Easterwierrum is ongeveer 6.30 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-easterwierrum-9021

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • 038waterontharder Compact 14
 • NoCalc NoCalc
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • North Star 22UD

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Easterwierrum voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Easterwierrum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders starten vanaf €700, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1625 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Easterwierrum.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €940
Zout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractCirca €95 per 12 maanden
PlaatsingRond de €230
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Easterwierrum?
De hardheid van het kraanwater in Easterwierrum schatten we op 6.30 dH. De waarde in de provincie Friesland is doorgaans 6.72 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Easterwierrum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie