Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tersoal

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.30 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Tersoal resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je praktische info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.30 dH in Tersoal.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €335 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid TersoalHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Postcode9014
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24800 kWh
Gem. Waterhardheid6.30 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Tersoal

Heb je last van verstopte leidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel mensen nemen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Súdwest-Fryslân kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Tersoal heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tersoal?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Tersoal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Tersoal kent een waterhardheid van 6.30. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Tersoal

De waterhardheid van het water in Tersoal is ongeveer 6.30 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.30 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,94 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tersoal-9014

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • 038waterontharder Compact 10
 • Delta Arenal
 • Delta Garona
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tersoal voer je de dH waarde terug van 6.30 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Tersoal.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €670 (zonder installatiewerk). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Tersoal.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderCirca €740
Elektrische waterontharderC.a. €1050
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractV.a €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Tersoal?
De hardheid in Tersoal schatten we op 6.30 dH. De referentiewaarde in de provincie Friesland schatten we op 6.72 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tersoal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie