Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Eloois-Winkel

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 13,44 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Sint-Eloois-Winkel resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 13,44 dH in Sint-Eloois-Winkel.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid Sint-Eloois-WinkelHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode8880
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Eloois-Winkel

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of te veel schoonmaken? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Ledegem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Eloois-Winkel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Eloois-Winkel?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Eloois-Winkel. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot structureel lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sint-Eloois-Winkel heeft een geschatte waterhardheid van 13,44. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Sint-Eloois-Winkel

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Eloois-Winkel is 13,44 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-eloois-winkel-8880

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Erie IQsoft Eco26
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Eloois-Winkel reduceert je de dH waarde van 13,44 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Sint-Eloois-Winkel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €60 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2050 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Sint-Eloois-Winkel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en zonder kosten vakmannen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €720
Elektrische waterontharderBegint bij €1100
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudBegint bij €135 per jaar
InstallatiekostenRond de €200
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Sint-Eloois-Winkel?
De waterhardheid in Sint-Eloois-Winkel is doorgaans 13,44 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Eloois-Winkel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie