Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rollegem-Kapelle

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 13,44 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Rollegem-Kapelle resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je handige info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 13,44 dH in Rollegem-Kapelle.
 • Hierdoor ontstaan onder andere geïrriteerde huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €270 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Rollegem-KapelleFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLedegem
Postcode8880
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid13,44 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Rollegem-Kapelle

Heb je last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Belgen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Ledegem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Rollegem-Kapelle was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Rollegem-Kapelle?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Rollegem-Kapelle. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rollegem-Kapelle kent een waterhardheid van 13,44. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Rollegem-Kapelle

De waterhardheid van het water in Rollegem-Kapelle is ongeveer 13,44 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 13,44 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 38,28 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-rollegem-kapelle-8880

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Puricom Stratos UFW25
 • Hydrotense Seduction 8
 • Erie IQsoft Eco18
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rollegem-Kapelle verklein je de dH waarde van 13,44 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Rollegem-Kapelle.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €790 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2175 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterverzachter in Rollegem-Kapelle.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten experts, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €80
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektronische waterontharderBegint bij €1080
Onthardingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €160 op jaarbasis
PlaatsingCirca €170
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Rollegem-Kapelle?
De hardheid in Rollegem-Kapelle is gemiddeld 13,44 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, zacht en fris water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rollegem-Kapelle.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie