Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Langemark

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Langemark heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH in Langemark.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als kalkstrepen op ramen en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 op jaarbasis.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LangemarkHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Langemark

Wil je definitief afrekenen met dichtgeslibde leidingen of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Langemark-Poelkapelle opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Langemark hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Langemark?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Langemark. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Langemark heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Langemark

De waterhardheid van het leidingwater in Langemark bedraagt circa 22,40 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-langemark-8920

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Amysoft C-100
 • Waterboss 900
 • Kinetico 2020C HE
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Langemark minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerend tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Langemark.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, het aantal cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1550 en €2250 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Langemark.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel experts, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Mechanische waterontharderBegint bij €770
Waterontharder (elektronisch)V.a €1090
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €150 per 12 maanden
MontageRond de €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Langemark?
De waterhardheid in Langemark bedraagt 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Langemark.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie