Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Poelkapelle

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 22,40 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Poelkapelle heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je belangrijke informatie aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Poelkapelle.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid PoelkapelleWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4050 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Poelkapelle

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een elektrische waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Langemark-Poelkapelle opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Poelkapelle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Poelkapelle?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Poelkapelle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Poelkapelle heeft een geschatte waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Poelkapelle

De waterhardheid van het leidingwater in Poelkapelle bedraagt ongeveer 22,40 dH. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-poelkapelle-8920

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Poelkapelle minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €925.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Poelkapelle.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €820 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1600 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Poelkapelle.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €100
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €670
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1150
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractV.a €115 op jaarbasis
MontageVanaf €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Poelkapelle?
De hardheid in Poelkapelle komt uit op ong. 22,40 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Poelkapelle.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie