Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mierlo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.22 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Mierlo maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.22 dH in Mierlo.
 • Hierdoor ontstaan onder andere geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MierloFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5731
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Mierlo

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of veel schoonmaakproducten nodig? Flink wat huizenbezitters nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Geldrop-Mierlo kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Mierlo hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mierlo?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Mierlo. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Mierlo kent een waterhardheid van 6.22. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Mierlo

De waterhardheid van het drinkwater in Mierlo is om en nabij de 6.22 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-mierlo-5731

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Delta Tibera
 • Hattem B65 MAXI (Elegant B65)
 • Hydrotense Seduction 16
 • Watts OneFlow

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mierlo minimaliseer je de dH waarde van 6.22 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Mierlo.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2125 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Mierlo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis installateurs, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderCirca €720
Elektrische waterontharderV.a €970
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenVanaf €145 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Mierlo?
De hardheid van het leidingwater in Mierlo ligt op 6.22 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Brabant ligt op 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mierlo.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie