Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rupelmonde

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, smerig water of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,08 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Rupelmonde maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten bekijk je praktische info alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 10,08 dH in Rupelmonde.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €330 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterverzachter kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RupelmondeHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode9150
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Rupelmonde

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Kruibeke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Rupelmonde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rupelmonde?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Rupelmonde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een meer efficiënte verwarming en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rupelmonde heeft een geschatte waterhardheid van 10,08. Dit houdt in Tamelijk hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Rupelmonde

De waterhardheid van het drinkwater in Rupelmonde bedraagt circa 10,08 dH. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-rupelmonde-9150

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Boshuis Twin
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Puricom Stratos UFW15
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Erie IQsoft Eco9

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aqua-o-Matic) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rupelmonde reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rupelmonde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €155 voor magnetische ontharders tot wel €1775 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €850 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1425 en €1875 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Rupelmonde.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €110
Mechanische waterontharderVanaf €810
Elektronische waterontharderBegint bij €1180
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €150 per beurt
MontageBegint bij €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Rupelmonde?
De hardheid van het water in Rupelmonde bedraagt 10,08 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rupelmonde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie