Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bazel

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 10,08 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bazel leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website vind je waardevolle informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Bazel.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als water met een vreemde smaak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BazelWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruibeke
Postcode9150
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Bazel

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en kalk op de lak van de auto? Een groot deel van de huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, heerlijk zachte kleding en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Kruibeke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Bazel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Bazel?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Bazel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Bazel zit met een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bazel

De waterhardheid van het drinkwater in Bazel bedraagt ongeveer 10,08 dH. Dit wil zeggen dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-bazel-9150

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Puricom Stratos HE15
 • Hattem BLU B65
 • Ecowater ESM 42

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Whirlpool) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bazel verklein je de dH waarde van 10,08 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bazel.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €95 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten bij €850 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd systeem zit ergens tussen de €1525 en €1825 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de huidige kosten van een waterverzachter in Bazel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €990
Regeneratiezout€17,50 per 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €160 per beurt
MontagekostenCirca €190
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Bazel?
De hardheid van het water in Bazel is doorgaans 10,08 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bazel.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie