Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Handzame

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Handzame leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Handzame.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld geïrriteerde huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager energieverbruik, een zachte huid en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €300 per jaar.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HandzameHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode8610
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Handzame

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en strepen op je ruiten? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zijdezachte kleding en huid en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Kortemark kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Handzame heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Handzame?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Handzame. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Handzame heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Handzame

De waterhardheid van het drinkwater in Handzame ligt op ong. 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-handzame-8610

Bekende modellen en merken

 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Handzame verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Handzame.

Reken af met kalk!

Neem contact op met vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders starten vanaf €670, zonder installeren. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1725 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Handzame.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten monteurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderC.a. €890
Waterontharder (elektrisch)Rond de €950
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudskostenRond de €140 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Handzame?
De hardheid van het leidingwater in Handzame schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Handzame.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie