Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Werken

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Werken heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina check je handige info alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Werken.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WerkenTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortemark
Postcode8610
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Werken

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en glascorrosie? Flink wat huizenbezitters plaatsen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Kortemark werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Werken hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Werken?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Werken. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Werken zit met een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Werken

De waterhardheid van het leidingwater in Werken is 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-werken-8610

Populaire merken en modellen

 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Erie Softline Eco15
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • AEG 18 L

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Werken reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €825.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Werken.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit loopt van €105 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2125 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1100 en €1725 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Werken.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en vandaag nog installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Waterontharder (elektronisch)V.a €900
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 per beurt
PlaatsingRond de €240
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Werken?
De hardheid in Werken is circa 19,60 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Werken.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie