Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meerhout

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12,88 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Meerhout heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal vind je nuttige informatie over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,88 dH in Meerhout.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals geïrriteerde huid en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MeerhoutHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteMeerhout
Postcode2450
Gem. Gasverbruik M33.340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4900 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Meerhout

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Meerhout opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Meerhout was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Meerhout?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Meerhout. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en je kleding blijft langer mooi. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Meerhout heeft een geschatte waterhardheid van 12,88. Concreet: Hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Meerhout

De waterhardheid van het water in Meerhout is ongeveer 12,88 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meerhout-2450

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco24
 • Euro Twin 25
 • North Star 9ED
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Aquatechnic Ultrasoft 20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meerhout verlaag je de dH waarde van 12,88 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €900.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Meerhout.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €2075 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers zijn zo’n €810 (zonder installatiewerk). Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2050 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Meerhout.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog installateurs, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1020
Zout€17,50 per 25 kg
OnderhoudC.a. €145 per jaar
InstallatiekostenC.a. €225
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Meerhout?
De hardheid van het water in Meerhout is ongeveer 12,88 dH. De referentiewaarde in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Meerhout.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie