Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Tielen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,88 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterverzachter in Tielen resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je praktische info aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12,88 dH in Tielen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €225 per 12 maanden.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid TielenTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode2460
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Tielen

Zit jij in de woning ook met situaties als een irriterende huid of eindeloos schoonmaken? Veel mensen kiezen een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Kasterlee zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Tielen heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tielen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Tielen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tielen kent een waterhardheid van 12,88. Concreet: Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Tielen

De waterhardheid van het leidingwater in Tielen is ongeveer 12,88 dH. Dit houdt in dat het water Hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-tielen-2460

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Tielen voer je de dH waarde terug van 12,88 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Tielen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €710 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1250 en €2200 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Tielen.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €150
Mechanische waterontharderCirca €770
Waterontharder (elektrisch)V.a €1160
Onthardingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €110 op jaarbasis
MontagekostenBegint bij €210
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Tielen?
De hardheid van het water in Tielen is plus minus 12,88 dH. Dit cijfer in de provincie Antwerpen is gemiddeld 11,07 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Tielen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie