Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Geel

Heb je last van kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12,88 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Geel heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina vind je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12,88 dH in Geel.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €330 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid GeelHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieAntwerpen
GemeenteGeel
Postcode2440
Gem. Gasverbruik M33.335 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4850 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Geel

Ben jij ook klaar met een irriterende huid en/of veel schoonmaakwerk? Veel Belgen kiezen een elektrische waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Geel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Geel heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Geel?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Geel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Geel kent een waterhardheid van 12,88. Dit houdt in Hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Geel

De waterhardheid van het water in Geel is ongeveer 12,88 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-geel-2440

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco17
 • Euro Twin 20
 • NoCalc NoCalc
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Geel verlaag je de dH waarde van 12,88 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Geel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen bij €700, zonder installeren. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1875 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Geel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €60
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Regeneratiezout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €125 per beurt
PlaatsingV.a €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Geel?
De waterhardheid in Geel is ongeveer 12,88 dH. De waarde in de provincie Antwerpen ligt op 11,07 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Geel.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie