Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lichtaart

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12,88 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Lichtaart leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12,88 dH in Lichtaart.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €270 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LichtaartTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieAntwerpen
GemeenteKasterlee
Postcode2460
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid12,88 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lichtaart

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en bittere smakende thee? Een groeiend aantal Belgen kiezen een professionele waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Kasterlee zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lichtaart gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lichtaart?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lichtaart. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lichtaart kent een waterhardheid van 12,88. Definitie: Hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Lichtaart

De waterhardheid van het leidingwater in Lichtaart is om en nabij de 12,88 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12,88 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 36,68 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-lichtaart-2460

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aquacell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Lichtaart minimaliseer je de dH waarde van 12,88 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lichtaart.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €790 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1175 en €1925 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Lichtaart.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en snel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektronische waterontharderCirca €990
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €125 p/jaar
MontagekostenRond de €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lichtaart?
De hardheid in Lichtaart ligt op 12,88 dH. De tabelwaarde in de provincie Antwerpen is circa 11,07 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lichtaart.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie