Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ramsdonk

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Ramsdonk heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je uitgebreide info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Ramsdonk.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals bittere thee en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €215 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid RamsdonkTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode1880
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Ramsdonk

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Vlamingen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Ramsdonk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ramsdonk?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Ramsdonk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ramsdonk heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ramsdonk

De waterhardheid van het drinkwater in Ramsdonk is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-ramsdonk-1880

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Kinetico Kube 15

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ramsdonk minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €420,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ramsdonk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1500 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Ramsdonk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis specialisten, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektronische waterontharderRond de €990
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudC.a. €140 op jaarbasis
InstallatieC.a. €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Ramsdonk?
De hardheid in Ramsdonk is circa 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een besparing op de energierekening en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ramsdonk.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvoller water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie