Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwenrode

Heb je last van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Nieuwenrode heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Nieuwenrode.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als geïrriteerde huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €295 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid NieuwenrodeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKapelle-Op-Den-Bos
Postcode1880
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nieuwenrode

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en/of bittere smakende thee? Flink wat mensen installeren een innovatieve waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, kleding die langer mooi blijft en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Kapelle-Op-Den-Bos kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Nieuwenrode wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwenrode?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Nieuwenrode. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en textiel dat minder snel slijt. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwenrode ontvangt een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Nieuwenrode

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwenrode bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-nieuwenrode-1880

Bekende modellen en merken

 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Kinetico Essential 8

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwenrode reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nieuwenrode.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €820, excl. installatie. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €1900 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Nieuwenrode.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Zo kan je makkelijk en snel installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €650
Waterontharder (elektrisch)Rond de €990
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudBegint bij €110 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €200
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Nieuwenrode?
De hardheid van het water in Nieuwenrode ligt op 19,60 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwenrode.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie