Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wolvertem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 20,16 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Wolvertem heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je uitgebreide info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 20,16 dH in Wolvertem.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als strepen op je ruiten en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid WolvertemZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteMeise
Postcode1861
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wolvertem

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of kalk op de lak van de auto? Steeds meer huizenbezitters kiezen een handige waterontkalker. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Meise vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Wolvertem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals vaatwassers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wolvertem?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wolvertem. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor smaakvol water en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wolvertem heeft een geschatte waterhardheid van 20,16. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wolvertem

De waterhardheid van het drinkwater in Wolvertem bedraagt circa 20,16 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-wolvertem-1861

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • Kinetico Essential 17

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wolvertem verklein je de dH waarde van 20,16 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee types: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wolvertem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers zijn zo’n €840 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Wolvertem.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog vakmannen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektronische waterontharderRond de €1160
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudV.a €110 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €180
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Wolvertem?
De hardheid in Wolvertem ligt rond de 20,16 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wolvertem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie