Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Steenhuffel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 16,80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Steenhuffel leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs tref je nuttige informatie over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 16,80 dH in Steenhuffel.
 • Dit kan leiden tot problemen als apparaten die slecht werken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SteenhuffelHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLonderzeel
Postcode1840
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Steenhuffel

Wil jij ook af van droog haar na het douchen of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de Belgen installeren een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Londerzeel zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Steenhuffel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Steenhuffel?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Steenhuffel. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Steenhuffel heeft een geschatte waterhardheid van 16,80. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Steenhuffel

De waterhardheid van het water in Steenhuffel is 16,80 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-steenhuffel-1840

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA Perla 10
 • Amysoft C-300
 • Watercompany Softflow 9
 • Kinetico Ergo 18

Technische uitleg werking waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Steenhuffel verlaag je de dH waarde van 16,80 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Steenhuffel.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1725 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €700, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €1725 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Steenhuffel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct experts, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €85
Mechanische waterontharderVanaf €860
Elektronische waterontharderVanaf €1060
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €85 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Steenhuffel?
De waterhardheid in Steenhuffel is gemiddeld 16,80 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Steenhuffel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie