Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Swifterbant

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.70 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Swifterbant resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier bekijk je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.70 dH in Swifterbant.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als water met een vreemde smaak en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid SwifterbantTechnische uitleg werkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8255
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28200 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Swifterbant

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat Nederlanders nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de gemeente Dronten zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Swifterbant hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Swifterbant?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Swifterbant. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Swifterbant kent een waterhardheid van 7.70. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Swifterbant

De waterhardheid van het water in Swifterbant is 7.70 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-swifterbant-8255

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Erie Slimline Eco11
 • Kinetico Ergo 18
 • North Star 17ED
 • 038waterontharder Separaat 10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Pallas) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Swifterbant reduceer je de dH waarde van 7.70 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Swifterbant.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €760, excl. installatie. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1875 inclusief inregelen. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Swifterbant.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe supersnel installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Waterontharder (elektrisch)C.a. €920
Onthardingszout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €160 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Swifterbant?
De hardheid van het kraanwater in Swifterbant is grofweg 7.70 dH. De waarde in de provincie Flevoland is ongeveer 7.87 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Swifterbant.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie