Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Biddinghuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Biddinghuizen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website check je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.70 dH in Biddinghuizen.
 • Dit kan leiden tot onder andere geïrriteerde huid en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €325 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid BiddinghuizenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieFlevoland
GemeenteDronten
Postcode8256
Gem. Gasverbruik M31330 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28200 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Biddinghuizen

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de mensen plaatsen een goede waterontharder. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Dronten kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Biddinghuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Biddinghuizen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Biddinghuizen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Biddinghuizen kent een waterhardheid van 7.70. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Biddinghuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Biddinghuizen bedraagt ongeveer 7.70 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-biddinghuizen-8256

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Delta Isera
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Biddinghuizen voer je de dH waarde terug van 7.70 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Biddinghuizen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €790 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1475 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterontharder in Biddinghuizen.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en kosteloos experts, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1170
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenV.a €115 p/jaar
MontagekostenCirca €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Biddinghuizen?
De hardheid in Biddinghuizen is plus minus 7.70 dH. De tabelwaarde in de provincie Flevoland is plus minus 7.87 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lager stroom- en gasverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Biddinghuizen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energierekening, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie